Er zijn details over de hardware van Google Glass naar buiten gekomen: zo krijgt de wearable onder andere een grotere prisma. Ook zou Google Glass een Intel Atom-cpu en een optionele, externe batterij met zich mee gaan krijgen.

Info over Google Glass-hardware naar buiten gebracht

Eerder kwam al naar buiten dat Google achter de schermen werkt aan een nieuwe versie van Google Glass, onder de titel Enterprise Edition. En nu zien we al wat informatie over de hardware van het apparaat, dat Google mogelijk binnenkort opnieuw gaat lanceren. Volgens bronnen die bekend zijn met de vergevorderde prototypes van het apparaat, is het zo dat de nieuwe Google Glass wordt voorzien van een grotere prisma, Intel Atom-cpu en een externe, optionele batterij die het leven van de wearable aanzienlijk moet gaan verlengen.

De grotere prisma zou worden gebruikt om er voor te zorgen dat de gebruiker niet het idee heeft echt naar rechts en omhoog te moeten kijken, om te zien wat Google Glass de drager wil laten zien, wat weer voor een comfortabelere ervaring moet gaan zorgen. De Explorer Edition kreeg vaak dezelfde kritiek te verwerken: gebruikers moesten hun rechteroog echt naar de hoek bewegen, wat nogal ging irriteren. De Intel Atom-processor zou gebruikt worden voor het verbeteren van de prestaties evenals het verlengen van de batterijduur.

Hoewel de batterijduur dus wel verbeterd is, claimen de bronnen dat het eigenlijk wel meevalt. Daarom zou Google dus werken aan een externe batterij die je op de wearable kunt klikken, waardoor de levensduur dus aanzienlijk wordt verlengd. Die externe, optionele batterij zou Glass voor een complete dag bruikbaar maken; de zakelijke markt, waar Google Glass populair is, gebruikt heel de dag door apps, waardoor de batterij van het apparaat snel leegraakt. De verwachting is dat Google het nieuwe Google Glass-project snel gaat aankondigen.