Naar verluidt heeft Google het Google Glass-team een andere naam gegeven en wordt er ondertussen gewerkt aan een nieuwe versie. Het team zou voortaan door het leven gaan als Project Aura, wat een beetje te veel lijkt op dat andere project van Google: Project Ara.

Gerucht: Google Glass-team werkt onder de naam Project Aura

Volgens bronnen die bekend zijn met de situatie, werkt het team achter Google Glass niet alleen rustig door aan een nieuwe versie van de bril, maar voortaan ook onder een andere naam: Project Aura (niet te verwarren met Project Ara, het project van de modulaire smartphone). Daarnaast melden de bronnen dat het team Google Glass als bril in feite overstijgt en ook werkt aan andere wearables. Wat dat precies voor wearables zijn, is helaas niet naar buiten gebracht - maar in principe past de techniek van Glass ook op andere objecten.

Ook is naar buiten gebracht dat Project Aura nieuwe teamleden aantrekt, bijvoorbeeld van de technische divisie van Amazon Lab126. Onder andere software development manager Dima Svetlov schijnt de overstap te hebben gemaakt, evenals manager of technical program management Tina Chenen director of software development Amir Frenke. Helaas is het zo dat geen van deze personen of Google zelf op de situatie gereageerd heeft, dus weten we ook nog niet zeker of dit echt het geval is. Mocht dit wel zo zijn, dan zijn het goede ontwikkelingen.

Voorlopig lijkt het er dus nog steeds op dat Google van plan is íets met Google Glass te doen - maar in welke vorm, dat weet niemand buiten Google.