Wederom is het gerucht opgedoken dat Google werkt aan een audioapparaat dat moet gaan samenwerken met de augmented reality-bril Google Glass. Het team achter Glass zou ook verantwoordelijk zijn voor het onbekende device.

Werkt Google Glass samen met een audioapparaat?

Het kwam al een keer eerder in het nieuws dat Google zou werken aan een speciaal apparaat dat je in je oor kunt plaatsen, dat in principe een device zoals Google Glass zou kunnen vervangen. Dit apparaat werkt met geluid en trillingen en zou contextuele informatie kunnen aanbieden, net als Glass. Nu is het gerucht wederom opgedoken, met als enige verschil dat het audioapparaat ook met de augmented reality-bril van Google zou kunnen werken. Project Aura, het team achter Glass, zou aan deze speciale wearable werken.

Project Aura zou momenteel zelfs aan twee audiowearables werken, die je op het hoofd moet dragen. Eén van die wearables zou gericht zijn op fitness, wat helemaal nog niet zo'n gek idee is (zo presenteerde Misfit tijdens CES 2016 oordopjes met een ingebouwde fitnesstracker). De andere bril zou dus mogelijk zowel met als zonder Google Glass werken. Project Aura werkt ondertussen nog rustig door aan een nieuwe Glass-versie: eentje opvouwbaar zou moeten, evenals duurzamer. Dat blijkt uit eerder gelekte foto's.