Het Google Glass-project is nog niet dood, zo geeft de bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt, aan. Sterker nog: de bril wordt nu klaargestoomd voor de toekomst - de technologie is te belangrijk.

Google Glass wordt klaargestoomd voor de toekomst

Nadat Google had besloten om de verkoop van de Google Glass stop te zetten in januari, ontstonden er al gauw geruchten over het feit dat het bedrijf de stekker uit het project zou trekken. Echter, de bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt, heeft inmiddels laten weten dat die verhalen onzin zijn en dat de technologie van Glass te belangrijk is om het op dit punt in het ontwikkelingsstadium weg te gooien. Toen Google besloot Tony Fadell, van de slimme thermostaat Nest, op het project te zetten, was dat met het doel de Glass klaar te stomen voor de toekomst.

"We ended the Explorer program and the press conflated this into us canceling the whole project, which isn’t true", Zegt Schmidt. "Google is about taking risks and there’s nothing about adjusting Glass that suggests we’re ending it." Schmidt voegt daaraan toe dat Glass een "big and very fundamental platform for Google" is en dat het nog altijd een work-in-progress-project is. "[It's] like saying the self-driving car is a disappointment because it’s not driving me around now", aldus Schmidt. We moeten dus nog even geduld hebben.

Hoewel Google in januari dus al aangaf de bril niet meer te verkopen aan de consument, kan de zakelijke markt de bril wel aanschaffen. Hoewel tech-fanaten de bril wel zagen zitten en de technologie dan ook omarmden, waren er toch mensen die ook problemen hadden met de Glass. Zo kan het apparaat gebruikt worden voor het maken van foto’s of video’s, zonder dat degene die tegenover je staat daarvan af weet. Reden genoeg voor een pauze van het project. Onduidelijk is nu nog wanneer we Glass wel in een consumentenvorm gaan terugzien.