Verschillende Wear OS-gebruikers hebben op Reddit gemeld dat Google de Google Feed heeft verwijderd. De feed met voorgestelde informatie, een belangrijk onderdeel van de Android-ervaring, lijkt dus van het mobiele platform te verdwijnen.

Wear OS zonder Google Feed

Google heeft in de afgelopen maanden niet zo heel veel nieuwe dingen toegevoegd aan Wear OS. Maar nu ziet het er naar uit dat er zelfs dingen uit worden gehaald. Verschillende gebruikers op het grote internetforum Reddit melden namelijk dat de Google Feed van hun smartwatches zijn verdwenen. Mocht je dus veelal gebruiken met deze feed, waarin Google verschillende type content kan aanbevelen, dan zul je er in de toekomst afscheid van moeten nemen. En dat terwijl de Feed eigenlijk een belangrijk onderdeel van de Android-ervaring is.

Dat gezegd hebbende was de Google Feed niet net zo nuttig als op een smartphone. Je kreeg nieuwsberichten en het weerbericht te zien. Maar als je er wat mee wilde doen, dan moest je je smartphone er weer bij pakken. Wil je de Feed toch behouden, dan moet je ervoor zorgen dat je de meest recente update voor de Google-app niet downloadt (maar de vraag is hoe lang je dat volhoudt). Onderdelen verwijderen uit een al niet populair platform zal waarschijnlijk niet goed vallen voor de gebruikers die er zijn -- niet alle gebruikers zijn blij met deze beslissing.