Google heeft de Google Hangouts-applicatie op iOS van een update voorzien, waardoor je de app ook op Apple Watch kunt gebruiken. Het is niet echt de Apple Watch-ondersteuning die je verwacht had misschien, maar het werkt wel.

Google Hangouts te gebruiken op Apple Watch

Google Hangouts op iOS heeft een update gekregen. Dankzij de update is het mogelijk om direct vanuit een notificatie te reageren op een bericht dat je hebt ontvangen op je smartphone of tablet. Wat de app je dan weer niet vertelt, is dat het dus vanaf nu ook mogelijk is om te reageren vanaf de Apple Watch. Wanneer je zo'n smartwatch aan je iPhone koppelt, dan kun je daar natuurlijk notificaties op ontvangen - en dankzij deze update, kun je dus direct vanuit die notificaties - dus ook vanaf de Apple Watch - reageren op een bericht.

Zoals altijd heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal voorgeschreven reacties, zodat bepaalde gesprekken heel snel kunnen verlopen. Mocht je toch wat anders willen melden, dan kun je van Siri gebruikmaken. Je schakelt de digitale assistent in, spreekt in wat je wil zeggen en de Apple Watch doet vervolgens de rest. Dan hoef je alleen nog maar op de verzendknop te drukken. Zo kan je smartphone dus wederom langer in je broekzak blijven zitten. Je vindt de Google Hangouts-applicatie via de onderstaande downloadlink.