Google heeft een update uitgebracht voor Google Keep, die vanaf vandaag officieel de Android Wear-ondersteuning aanbiedt. Je kunt de update nu downloaden vanuit de Google Play Store en de app gebruiken op je Android Wear-smartwatch.

Google Keep voor Android Wear

Google heeft vandaag aangekondigd dat de Google Keep-app officieel en volledige Android Wear-ondersteuning heeft gekregen. Dat betekent dat je nu ook toegang hebt tot al die handige lijstjes op je pols, die je op je smartphone, tablet en op het web hebt gemaakt binnen de applicatie. De app werkt zoals je zou verwachten dat-ie werkt. Door "Ok Google, open Keep" te roepen, opent de horloge de app. Je kunt dan meteen checken wat er nog gedaan moet worden. "Ok Google, take a note" zorgt ervoor dat je direct een nieuwe notitie kunt maken.

Verder kun je natuurlijk door je bestaande notities swipen en al die notities openen. Dit is precies waar een smartwatch voor bestaat: voor die handige apps waar je je smartphone voor in je broekzak kunt laten. Toegang hebben tot je notities op je pols is extreem handig, zeker wanneer je boodschappen moet doen, bijvoorbeeld. Waar je normaal gesproken altijd één hand kwijt bent aan je smartphone, heb je nu weer beide handen vrij én hoef je onderweg niets meer te vergeten. Je vindt de app via de onderstaande downloadlink.

Android Wear is een versie van het Android-besturingssysteem die je vindt op een Android-smartphone of -tablet. Om een Android Wear-smartwatch te kunnen koppelen aan je smartphone of tablet, heeft die tenminste Android 4.3 Jelly Bean of hoger nodig. Ook moet het apparaat beschikken over bluetooth, maar vandaag de dag is dat een standaard feature op een moderne Android-smartphone. Het is op moment van schrijven (officieel) nog niet mogelijk je iPhone of smartphone met een versie van Windows erop te koppelen.