Google heeft de tweede generatie van hun Daydream View VR-headset aangekondigd. De nieuwe lading headsets moet comfortabeler aanvoelen bij gebruik en ook op technisch gebied zijn er wat dingen verbeterd.

Google Daydream View versie 2.0

De nieuwe editie lijkt op het eerste gezicht sterk op de voorgaande editie (lees hier alles over de Daydream View), maar er zijn een aantal essentiële verschillen. Het nieuwe model moet een stuk comfortabeler op het hoofd zitten en het gewicht beter over je gezicht verdelen. Optionele extra riemen zorgen daarbij voor meer stabiliteit. Een betere afsluiting van de buitenwereld (vooral bij de neus) zorgt ervoor dat er minder ongewenst licht binnenkomt.

 

Google heeft de Daydream View ook uitgerust met een nieuwe koelplaat. Daardoor kun je met je smartphone langer VR afspelen, zonder dat je telefoon al te snel oververhit raakt. Een ander nieuw punt zijn de grotere lenzen, die ervoor zorgen dat je kijkhoek 10 graden groter is geworden ten opzichte van de voorgaande generatie. Daarnaast moeten de nieuwe lenzen makkelijker de gewenste focus te pakken kunnen krijgen.

Ook de controller is licht aangepast en kan nu makkelijker in de headset bewaard worden. De nieuwe controller heeft tevens nieuwe software, die door middel van een update ook naar de voorgaande uitvoering zal komen. De tweede Daydream View zal straks te koop zijn in drie nieuwe kleuren: Charcoal (zwart), Fog (grijs) and Coral (rood / roze).

De Google Daydream View is wat minder uitgebreid dan bijvoorbeeld de Playstation VR of de Oculus Rift, maar hij is wel wat goedkoper en sneller te gebruiken, mits je in het bezit bent van de juiste (lees: gecertificeerde) smartphone, zoals de Pixel van Google zelf.

In Amerika is de nieuwe versie met een prijs van 99 dollar wel twee tientjes duurder dan de vorige editie. Er zijn een aantal nieuwe landen (Spanje, Frankrijk, Italië) aangekondigd voor release, maar over de beschikbaarheid in de Benelux is nog niets bekend.