Google heeft laten weten dat er nu wordt gewerkt aan een update voor Android Wear, die Oreo naar het platform moet brengen. Android 8.0 Oreo is de nieuwste versie van het besturingssysteem voor mobiele apparaten en komt nu dus ook naar smartwatches toe.

Android Oreo voor Android Wear

Eerder maakte Google al eens bekend dat de volgende update voor Android Wear meer een technische update zal zijn en niet zozeer Android Wear 3.0 of iets dergelijks. Vandaag zien we het eerste teken van deze aankomende, technische update, in de vorm van een bèta voor de LG Watch Sport. De focus van deze technische update ligt op het verhogen van het api-niveau, naar level 26. In de blogpost waarin Google de update aankondigt, wordt Android 8.0 of Oreo niet eens genoemd en wordt alleen api-niveau 26 opgeschreven.

Wel lijkt Android 8.0 Oreo prima te passen bij een besturingssysteem op een wearable. Er worden namelijk heel wat achtergrondprocessen gelimiteerd, waardoor de batterijduur erop vooruitgaat. Ook kunnen gebruikers direct vanaf hun smartwatch de instellingen van hun notificatiekanalen bereiken en aanpassen. De bèta werkt momenteel alleen op de eerdergenoemde LG Watch Sport. Mocht je die smartwatch hebben, dan kun je je via deze pagina aanmelden voor de bèta. Voor de rest geldt dat je moet wachten op de update.