In aanloop naar Google I/O heeft Peter Rojas, mede-oprichter van zowel Gizmodo als Engadget, het gerucht naar buiten gebracht dat Google volgende week de Android VR zal onthullen. Het evenement vindt van 18 tot 20 mei plaats in California. Naar verwachting kunnen we tijdens die conferentie dus ook de nodige informatie verwachten over de Virtual Reality bril van Google.

Wat weten we van Android VR?

Rojas wist via zijn Twitter-account al de nodige informatie naar buiten te brengen over Android VR. Zo zou het gaan om een zelfstandige Virtual Reality bril waarbij gebruikers niet verplicht zijn om een smartphone te gebruiken. Wel zou de optie er zijn om de bril goed samen te laten werken met je mobiele telefoon.

Ook heeft de mede-oprichter van de eerdergenoemde techwebsites naar aanleiding van berichten van betrouwbare bronnen al uitspraken kunnen doen over een vergelijking met andere VR-brillen. Zo zou de bril van Google minder krachtig zijn dan de Oculus Rift en de HTC Vive, maar zou hij wel beter zijn dan de Samsung Gear VR. Over een eventuele prijs voor Android VR heeft Rojas nog geen uitspraken gedaan.