Google heeft drie apps laten zien die al werken op Android Wear 2.0, zodat we ongeveer weten wat we van de software mogen verwachten. Het doel van de software-upgrade is om ervoor te zorgen dat Android Wear-smartwatches onder meer zelfstandiger worden.

Drie apps voor Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 wordt, als het goed is, volgend jaar gelanceerd en vandaag geeft Google ons een voorproefje van de nieuwe mogelijkheden door drie apps in het zonnetje te zetten. Het doel van het nieuwe Android Wear is om ervoor te zorgen dat de slimme horloges onder meer zelfstandiger worden en dus ook zonder telefoon zouden moeten kunnen functioneren. Dat is wat de zoekmachinegigant nu wil laten zien met de apps Glide, Foursquare en Lifesum. Zo kun je direct beginnen met streamen of een gesprek starten op het horloge met Glide.

De applicatie Foursquare maakt gebruik van de rijkere notificaties van Android 7.0 Nougat. Zo krijg je meer informatie te zien - ook op je smartwatch - zodat je niet meteen naar je smartphone hoeft te grijpen wanneer je die notificatie krijgt. Met Lifesum is het mogelijk om je maaltijden en dranken direct bij te houden op je pols. Doordat je niet constant je smartphone erbij hoeft te pakken, heb je altijd en meteen de meest relevante informatie over je voedseliname op je Android Wear-smartwatch. Voor meer info kun je terecht op deze Google-site.