asus-zenwatch-3-retina

Google lanceert zelf twee nieuwe high-end smartwatches in de eerste drie maanden van het nieuwe jaar. Dit worden de eerste smartwatches die van Android Wear 2.0 worden voorzien.

Jeff Chang, chef van Android Wear bij Google, zegt dit in een interview met The Verge. Chang bevestigt een heel oud gerucht (link 2) dat Google zelf smartwatches wil gaan produceren. Er komen er twee. Google wil met de nieuwe smartwatches consumenten overtuigen dat wearables, zeker de smartwatches, nog altijd gewilde producten zijn. Het lijkt een beetje op de eerste Nexus-telefoons die Google uitbracht, om aan de Android-fabrikanten te laten zien hoe het moest.

Geen Pixel

De nieuwe smartwatches van Google krijgen niet de merknaam Pixel, die al op Chromebooks, tablets en smartphones van Google is te vinden. Ze krijgen gewoon het merk van de fabrikant die ze voor Google maakt. Chang wilde niet zeggen welk bedrijf de Google-smartwatches gaat maken, maar zei dat deze fabrikant in het verleden al eerder Android Wear-horloges heeft geproduceerd. Google heeft met deze fabrikant samengewerkt om een smartwatch te maken waarbij hardware-design en software-integratie hand in hand gaan. Ook Chang refereerde aan het Nexus-programma voor smartphones van Google.

Deze horloges krijgen Android Wear 2.0

Voorts meldt The Verge op gezag van Chang een lijst smartwatches die Android Wear 2.0 krijgen. Hier zijn ze: