Google heeft een nieuw handelsmerk vastgelegd, genaamd Mode. Dit zijn mogelijk speciale armbanden voor de huidige smartwatches, die meer features kunnen toevoegen. Het bedrijf heeft echter nog niets over deze mogelijke accessoires naar buiten gebracht.

Gerucht: Google legt handelsmerk vast voor Android Wear-accessoires

Google heeft een opvallend handelsmerk laten vastleggen, genaamd Mode. Het is niet meteen duidelijk wat de zoekmachinegigant van plan is met het merk, maar het lijkt erop dat Android Wear-smartwatches mogelijk in de toekomst kunnen worden voorzien van nieuwe armbanden die extra features zouden toevoegen. Dat gerucht is ontstaan door de volgende zin in de aanvraag: parts and fittings for watch bands and watches, namely, clasps and connectors. Ook het logo, dat je hieronder kunt bekijken, lijkt naar zo'n constructie te hinten.

mode-android-wear

De O in Mode zou namelijk kunnen wijzen op een circulair scherm, terwijl de D juist een band kan voorstellen. Echter, alles is speculatie momenteel, omdat het simpelweg niet duidelijk is wat Google voornemens is. Het kan ook zijn dat het bedrijf werkt aan een Nexus-smartwatchlijn (maar dat zou niet hoeven, omdat de software gelijk is op elk slim horloge met Android Wear) of dat we hier te maken hebben met een modulaire smartwatch, waar de gebruiker zelf kan bepalen welke features er in de hardware aanwezig zijn.