Google heeft bevestigt dat het bedrijf werkt aan zijn eigen virtual reality-headset en controller voor het onlangs aangekondigde vr-platform Daydream. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe het apparaat in kwestie eruit moet komen te zien.

Google maakt eigen headset en controller voor Daydream

Google heeft onlangs een nieuwe virtual reality-platform aangekondigd, genaamd Daydream (waar je hier alles over kunt lezen). Er kwam eerder al naar buiten dat het bedrijf enkele reference designs wil delen met andere fabrikanten (designdocumenten waar andere fabrikanten gebruik van mogen maken) voor het ontwikkelen van hardware, maar nu heeft de zoekmachinegigant ook naar buiten gebracht zélf met een virtual reality-headset op de proppen te komen. Maar hoe dat apparaat eruit komt te zien, is momenteel nog niet duidelijk.

Dat heeft Google tijdens I/O 2016 bekendgemaakt. Voorheen sprak Google alleen over de geschikte smartphones voor de virtual reality-bril en nu hebben we dus officiële bevestiging van de plannen voor een eigen headset, waar al over gespeculeerd werd. Het is ook niet gek dat Google werkt aan een bril en een controller, omdat beide apparaten van elkaar afhankelijk zijn. Google bereidt zich nu dus voor op een Nexus-achtige ervaring voor zijn eigen virtual reality-afdeling genaamd Daydream. Verdere details volgen ongetwijfeld later dit jaar.