Naar verluidt werkt Google mogelijk aan een Android Wear-app voor Google Messenger, de andere berichtendienst van de zoekmachinegigant. De nieuwste versie van de app wijst op deze ontwikkeling, al kan de app nog niet gebruikt worden.

Krijgt Android Wear een app voor Google Messenger?

Mogelijk krijgt de berichtendienst Google Messenger aan Android Wear-applicatie. Dat blijkt uit een nieuwe app-update, die de website Android Police heeft ontleden. Er is informatie aanwezig die wijzen op een soortgelijke app, maar helaas is deze nog niet te gebruiken en te installeren. De berichtendienst kan namelijk alleen op smartwatches worden geïnstalleerd die beschikken over Android Wear 6.0 (Marshmallow) en nog geen enkele smartwatch heeft op dit moment toegang tot die software - die is namelijk nog niet uitgebracht.

De verwachting is dat Google Messenger (die anders is dan Google Hangouts) voor Android Wear veel overneemt van de versie die beschikbaar is voor smartphones en tablets (zoals kleur- en stijlkeuze), maar ook veel achterwege laat. Het design zal smartwatch-vriendelijk zijn en alle functies moeten natuurlijk op dat veel kleinere schermpje passen. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer we Messenger kunnen gebruiken zoals we dat al met Hangouts doen, omdat Google nog niet heeft laten weten wanneer Marshmallow gelanceerd wordt.