Google heeft een start-up overgenomen die een eigen smartwatch OS heeft ontwikkeld. Dit besturingssysteem heet Cronologics. Het team achter het OS zal voortaan verder werken aan Android Wear, Googles eigen besturingssysteem voor smartwatches.

Google neemt ontwikkelaar van smartwatch OS over

Google heeft het team achter Cronologics overgenomen. Dit team is verantwoordelijk voor een eigen smartwatch OS. Er is niet bekend hoeveel Google voor het team heeft betaald. Wel weten we dat dit team mee gaat werken aan de ontwikkelaar van Android Wear 2.0 en verder. De oprichters van dit team Lan Rcohe, Leor Stern en John Lagerling, hebben in het verleden al bij Google gewerkt. Cronologics maakt onder meer gebruik van Alexa van Amazon, waardoor je de smartwatch met dit OS kunt aansturen met stemcommando's.

Waarschijnlijk wil Google ervoor zorgen dat Android Wear straks beter aan te sturen is met je stem en dat er meer applicaties voor worden uitgebracht, die ook aangestuurd kunnen worden door stemcommando's. Wellicht wordt er nog een link gelegd naar Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant, maar dat is momenteel giswerk. Het is niet bekend of het team verder mag werken aan het eigen smartwatch OS, maar het ziet er niet naar uit dat Cronologics verder ontwikkeld wordt. Hopelijk gaat Android Wear er nu op vooruit.