Een betrouwbare bron zou tegenover Android Police hebben aangegeven dat Google werkt aan het ontwikkelen van twee eigen Android Wear smartwatches. Mogelijk behoren de smartwatches toe aan de Nexus-lijn, maar daarover is tot op heden nog een hoop onzekerheid. Naar verluidt moeten de wearables verschijnen nadat de nieuwste Nexus telefoons zijn aangekondigd.

Google werkt aan eigen Android Wear smartwatches

Ondanks dat het nog om een gerucht gaat, weet het eerdergenoemde medium al enkele details uit de doeken te doen. Zo schijnen beide smartwatches codenamen meegekregen te hebben. De een wordt op dit moment ontwikkeld onder de naam Angelfish, terwijl een kleinere variant door het leven gaat onder de codenaam Swordfish. Beide apparaten gaan draaien op Android Wear 2.0 en krijgen een rond scherm.

Android Wear 2.0

Angelfish en Swordfish

Angelfish is de grootste variant en heeft een diameter van 43,5 millimeter. Naar verwachting komt die smartwatch in ieder geval beschikbaar in de kleur 'titanium'. Angelfish krijgt ook de beschikking over LTE, GPS en een hartslagsensor. Google lijkt zich hier dus te richten op een horloge dat ook zonder een smartphone levensvatbaar is. Dat zou niet vreemd zijn, gezien het feit dat Google al aangaf zich met Wear 2.0 ook te gaan richten op stand-alone apps. De smartwatch gaat over drie knoppen beschikken en wordt 14 millimeter dik.

Swordfish lijkt met zijn 42 millimeter het kleinere broertje te gaan worden van de Angelfish. Ook is hij met zijn 10,6 millimeter minder dik. Deze smartwatch lijkt echter wel afhankelijk te blijven van een smartphone, gezien het feit dat hij geen beschikking krijgt over LTE en GPS. Of hij wel over een hartslagsensor beschikt, is nog twijfelachtig. In tegenstelling tot de Angelfish kan de Swordfish, die beschikbaar moet komen in de kleuren rose gold, titanium en zilver, overigens wel gebruikmaken van Google MODE-bandjes.

Of de geruchten ook waar blijken te zijn, is even afwachten. Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat Android Police het aan het juiste eind heeft. Zelf schat het medium op een schaal van één tot tien de betrouwbaarheid van het gerucht in op een negen. In de eigen Android Wear smartwatches van Google zou overigens ook een geïntegreerde slimme assistent zitten.