Google heeft een wearable gepatenteerd die mensen kan helpen herinneren hun medicijnen in te nemen terwijl ze aan het eten zijn. Deze wearable hoeft natuurlijk niet per se geproduceerd te worden en kan ook in andere producten verschijnen, uiteindelijk. Of helemaal niet.

Een wearable voor het innemen van medicijnen

Google heeft een wearable gepatenteerd die mensen moet helpen herinneringen hun medicijnen in te nemen tijdens het eten. Het patent is ingediend door Verily, het voormalige Google Life Sciences (onderdeel van moederbedrijf Alphabet). Dit is wederom een product die niet op de markt hoeft te verschijnen, net zoals die andere wearable van Google die we al eerder tegenkwamen: de lens die de bloedsuikerspiegel kan checken. Mogelijk zou dit product, voor medicijnengebruikers, in de vorm van een smartwatch gemaakt kunnen worden.

In die smartwatch zouden sensoren en mechanismen aanwezig zijn die kunnen herkennen wanneer iemand eet. Vervolgens krijgt diegene dan een notificatie met de herinnering (wat bijvoorbeeld heel handig is voor de mensen met Alzheimer). Daarnaast zou de bloedsuikerspiegel of iemands locatie via gps ook gebruikt kunnen worden om de notificatie te versturen. Veel signalen kunnen herkennen is belangrijk, vooral wanneer de patiënt niet in staat is zelf na te denken over de medicijneninname. Of dit ooit een echt product wordt, is onzeker.