Tijdens de najaarspresentatie van Google zou het bedrijf ook aandacht hebben moeten besteden aan de LG W3-smartwatch, dat niet gebeurd is. Wel is het slimme horloge gespot op de perssite van Google, wat mogelijk een fout is.

LG W3: wordt die 1 oktober aangekondigd?

Tijdens de najaarspresentatie van Google heeft het bedrijf een aantal producten aangekondigd. Naast niet één, maar twee Chromecast-modellen (de nieuwe app is al te downloaden), natuurlijk ook de Huawei Nexus 6P, de Google Pixel C-tablet en alles dat je nog over Android 6.0 moest weten. Maar over Android Wear bleef het helaas angstvallig stil. We zagen geen nieuwe hardware en ook geen nieuwe software-aankondigingen. Maar op de perssite van Google duikt wel de LG W3-smartwatch op.

Op de site is te lezen dat het aanvankelijk de bedoeling was om de LG W3 tentoon te stellen tijdens de presentatie, maar dat is dus niet gebeurd. Wat interessanter is, is dat de LG W3 de eerste Android Wear-smartwatch zou zijn die volledig op zichzelf zou kunnen werken dankzij de ruimte die het heeft voor een sim-kaart. Dat betekent dus dat je het horloge niet aan je smartphone of tablet hoeft te koppelen om hem volledig te kunnen gebruiken. De vraag is nu echter: was het al de bedoeling dat de LG W3 aan het licht komt?

Op die vraag krijgen we wellicht nooit antwoord. LG organiseert op 1 oktober een eigen evenement - mogelijk zien we de LG W3 dan voorbijkomen.