Google en Runtastic hebben ervoor gezorgd dat Google Play Music voortaan geïntegreerd is met de Android-app van Runtastic. Je kunt nu naar de muziek van de muziekstreamingdienst luisteren binnen de app waarmee je wellicht je dagelijkse rondjes rent.

Google Play Music te gebruiken in Runtastic

Google heeft aangekondigd dat het voortaan mogelijk is om naar de muziek van Google Play Music te luisteren, terwijl je aan het rennen bent en je prestaties bijhoudt met Runtastic. De muziekstreamingdienst is namelijk geïntegreerd in één van de grootste apps voor renners. Play Music biedt die renners een groot scala een afspeellijsten aan waar ze wat aan hebben, waardoor ze wellicht nog meer gemotiveerd raken om door te gaan. Hierboven kun je op de afbeelding bekijken hoe die integratie er precies uitziet op een smartphone.

Je kunt dus de muziek bedienen aan de onderkant van het scherm en je run tracken aan de bovenkant. Aan de onderkant kun je bijna alles doen wat je normaal gesproken ook kan binnen Google Play Music, zoals muziek pauzeren, het volgende nummer opzetten, de vorige weer opzoeken en je afspeellijst opvragen. Ook is er een knopje die je direct naar Play Music brengt, voor wanneer je alles uit de streamingdienst wil halen. Ook komen er nieuwe proefsessies aan, waarvan nog niet duidelijk is wat die precies in zullen gaan houden.