Google heeft laten weten dat er nu een kleine, maar handige update is vrijgegeven voor muziekstreamingdienst Google Play Music, verkrijgbaar op Wear OS. Zo is er eindelijk een shuffle-optie toegevoegd, waardoor je je muziek in een willekeurige volgorde kunt beluisteren.

Download de update voor Google Play Music

Vlak nadat Android Wear officieel werd omgedoopt door Wear OS, de nieuwe naam van het besturingssysteem voor smartwatches, bracht Google een update uit voor zijn eigen muziekstreamingdienst: Google Play Music. Deze dienst is ook los op een smartwatch met Wear OS te gebruiken. De nieuwe update voegt geen grote of hele belangrijke functies toe, maar neemt wel twee handige dingen met zich mee die het gebruik van de app moeten vergemakkelijken. Het zijn ook twee functies waar de community al langer om heeft gevraagd bij Google.

Zo kunnen gebruikers voortaan gebruikmaken van de shuffle-functie op smartwatches, waardoor je je muziek kunt beluisteren in een willekeurige volgorde. Dit kan op smartphones en slimme televisies, dus waarom niet op je smartwatch? Daarnaast kun je nu zien wat het volgende nummer wordt. Verder krijgen gebruikers te zien welke muziek kan worden gedownload, rechtstreeks naar hun slimme horloges. Mocht de update nog niet gearriveerd zijn op je Wear OS-smartwatch, geen nood. Dan kan het zijn dat die op elk moment kan arriveren.