Google heeft Google Presentaties van een update voorzien, waardoor je de prestaties nu ook vanaf Android Wear kunt bedienen. Dat betekent dat je smartphone in je broekzak kan blijven zitten en je voortaan ook niet meer in de buurt van een laptop hoeft te blijven staan.

Bedien je presentaties met Android Wear

Voorheen was het zo dat je altijd vlakbij een laptop moest blijven staan of een smartphone in je handen moest hebben, wanneer je de slides van een Google Presentaties-project wilde doorklikken. Mocht je een Android Wear-smartwatch hebben, dan hoeft dat niet meer. Google heeft namelijk Presentaties van een update voorzien, waardoor het nu mogelijk is die presentaties ook vanaf je pols te bedienen. Je hebt daarvoor wel een companion-applicatie nodig, maar dan kan de andere hardware dus uit het zich verdwijnen.

Wanneer je die app op je smartwatch hebt geïnstalleerd en je opent Google Presentaties, dan krijg je een notificatie op dat slimme horloge. Tap je daarop, dan open je de app. Bovenin zie je dan hoe lang je op bezig bent met een bepaalde slide. De oranje lijn laat zien hoe lang je al bezig bent met de presentatie en het vlak daaronder geeft een preview van de volgende slide. Door de tappen op het scherm ga je naar de volgende pagina, maar dat kun je ook doen door te swipen. De combinatie werkt alleen wanneer je presenteert via Chromecast.