Google wil in de toekomst inzetten op virtual reality en heeft daarom een nieuwe afdeling opgericht. Het voormalige Gmail- en Drive-hoofd, Clay Bavor, neemt de leiding. Bavor had in 2014 al de leiding over Google Cardboard.

Google zet groot in op virtual reality

Google heeft een nieuwe afdeling opgezet voor virtual reality. De man die voorheen verantwoordelijk was voor Gmail, Drive en Cardboard, Clay Bavor, neemt de leiding over het grote project. De zoekmachinegigant wil zich in de toekomst wil meer gaan richten op virtual reality. In het verleden bracht het bedrijf al de Cardboard uit (afbeelding) en sloot het deals met onder meer The New York Times en Star Wars. Ook is er een VR Camera-applicatie beschikbaar. Eén van Googles plannen is om de Magic Leap-bril te blijven ondersteunen.

Magic Leap is wel voor de lange termijn (en behoorlijk AR, als je het ons vraagt), dus moet er ook iets op korte termijn gebeuren. Zo zal YouTube een belangrijke rol gaan spelen in het distribueren van virtual reality-video's. Zo komen er nu al meer 360-graden-video's uit voor het platform, in samenwerking met camerafabrikant GoPro. Diane Greene zal de oude taken van Bavor overnemen. Greene was al verantwoordelijk voor onder meer de cloud business van het bedrijf - een onderdeel dat over vijf jaar groter moet zijn dan advertenties.