Google heeft via Google+ bekendgemaakt dat er op dit moment een nieuwe versie van Google Now wordt uitgerold voor Android Wear. Deze nieuwe versie moet een meer gestroomlijnde ervaring gaan aanbieden voor Android Wear-gebruikers.

Nieuwe versie Google Now beschikbaar voor Android Wear

Meer dan een maand geleden leek het er al op dat Google een nieuwe versie van Google Now klaarstoomde voor Android Wear en deze week lijkt het er eindelijk op dat de zoekmachinegigant de vernieuwde software lanceert voor iedereen met een Android Wear-smartwatch. Google heeft zelfs een korte video uitgebracht waarin het bedrijf de vernieuwingen laat zien. De vernieuwingen komen vooral neer op een meer gestroomlijnde ervaring van Google Now op Android Wear, dat dient als een persoonlijke assistent voor je dagelijkse leven.

Het nieuwe Google Now op Android Wear fungeert meer als een lijst die alle bestaande en nieuwe kaarten combineert en gemakkelijk presenteert op het kleine scherm van je polsapparaat. De interactie met de specifieke kaarten is ook verbeterd, aangezien je direct meer informatie kunt opvragen vanuit die kaarten. Het moet allemaal iets intuïtiever werken werken dan simpelweg door alle kaarten te scrollen, waar ook nog je notificaties tussen zaten. De update kan vanaf nu op elk moment arriveren op je Android Wear-smartwatch.