Google heeft laten weten Android Wear 2.0 voor smartwatches te hebben uitgesteld naar volgend jaar. Daar heeft het een goede reden voor. Aanvankelijk stond de release gepland voor de herfst van 2016. De nieuwe datum ligt in het begin van 2017.

Android Wear 2.0 verschijnt begin 2017

Aanvankelijk stond de release van Android Wear 2.0 gepland voor de herfst van 2016, maar die releasedatum gaat niet worden gehaald. Google heeft de nieuwste versie van het besturingssysteem voor smartwatches namelijk uitgesteld naar begin 2017. Wel heeft Google alvast een nieuwe preview-versie uitgebracht en zal er voor het einde van het jaar nog zo'n versie verschijnen. De feedback van die bèta's zullen weer worden meegenomen in de uiteindelijke versie. De derde preview update brengt in elk geval Google Play met zich mee.

Dat is dan ook meteen de reden van uitstel. Met de Play Store op Android Wear 2.0 kunnen gebruikers direct apps en wijzerplaten op hun smartwatch downloaden, zonder tussenkomst van een smartphone. En met het nieuwe Android Wear wil Google laten zien dat het OS ook zelfstandig kan bestaan, dus is het belangrijk dat dit onderdeel goed werkt. Toegang tot Google Play krijg je wanneer je de smartwatch koppelt aan een wifi-netwerk of aan een smartphone via bluetooth. Het werkt helaas niet over een mobiel netwert, dus via de simkaart.

Daarnaast voegt de nieuwe update de onderstaande onderdelen toe:

  • Stemassistentfunctionaliteit
  • Betere user interface op ronde schermen
  • Verbeteringen aan complicaties en toestemmingen
  • Verbeterde notificaties
  • Smart Reply van Google

Meer over Android Wear 2.0 lees je in ons eerder geschreven artikel.