Google wil dat game-ontwikkelaars meer spellen voor Android Wear gaan ontwikkelen, die gebruik kunnen maken van het Google Fit-platform. Het bedrijf uit Californië heeft daarom al de benodigde codes online gezet, zodat developers ermee aan de slag kunnen.

Meer games voor Android Wear

Google heeft vandaag de benodigde code vrijgegeven voor ontwikkelaars van games, zodat ze kunnen werken aan spellen voor Android Wear, in combinatie met Google Fit. Ook heeft Google zelf al een voorbeeld online gezet, met de fantasieloze naam Games in Motion. Deze game speel je bijvoorbeeld tijdens het joggen, terwijl je ondertussen interactieve missies en andere doelen doorgestuurd krijgt via je pols. Eén van die opdrachten kan bijvoorbeeld zijn: 'Er komt een monster aan, wat ga je doen?' Nou, harder lopen, wat dacht je daar van.

Ondertussen zou je nog steeds het overzicht hebben op je huidige statistieken: hoeveel kilometer je al gelopen hebt, hoe lang je al aan het lopen bent, et cetera. Al die gegevens worden overigens gesynchroniseerd met de cloud, via de Google Fit-api. Met deze game hoopt Google developers te inspireren en te stimuleren meer games te maken voor Android Wear, die allemaal op hun eigen manier gebruikmaken van de unieke functies van het platform, uiteraard in combinatie met Google Fit zodat alle info in sync blijft met je Android-apparaten.

Android Wear is een versie van het Android-besturingssysteem die je vindt op een Android-smartphone of -tablet. Om een Android Wear-smartwatch te kunnen koppelen aan je smartphone of tablet, heeft die tenminste Android 4.3 Jelly Bean of hoger nodig. Ook moet het apparaat beschikken over bluetooth, maar vandaag de dag is dat een standaard feature op een moderne Android-smartphone. Het is op moment van schrijven (officieel) nog niet mogelijk je iPhone of smartphone met een versie van Windows erop te koppelen.