Naar verluidt werkt Google aan een eigen virtual reality-bril die op de Gear VR van Samsung moet gaan lijken. Dat meldt althans The Financial Times. Deze headset zou een groter aantal smartphones moeten kunnen ondersteunen.

'Googles eigen vr-headset gaat op Gear VR lijken'

Er is een nieuw gerucht verschenen over de virtual reality-hardware waar Google nu achter de schermen aan werkt. The Financial Times meldt namelijk dat de headset zal gaan lijken op de Gear VR van Samsung. Echter, de headset zal dan meerdere smartphones moeten kunnen ondersteunen en beschikken over betere sensoren en lenzen. Hoewel het grootste gedeelte van de rekenkracht nog steeds uit de smartphone komt, zal de headset daar niet volledig afhankelijk van zijn. Dat is wel even wat anders van een kartonnen bril.

Verder wordt er gezegd dat de bril het Nexus-merk met zich meekrijgt en eigenlijk de basis moet neerleggen voor Googles hardwarepartners. Ook zou de bril tijdens Google I/O, een ontwikkelaarsconference, kunnen worden gepresenteerd, terwijl het product zelf al in september op de markt kan worden uitgebracht. De headset zou ook worden geleverd met Android VR: een besturingssysteem dat geschreven is voor vr-apparaten, dat in de kern van Android zou worden gebouwd. Daardoor zouden ontwikkelaars meer mogelijkheden krijgen.