Google wil dat we straks het complete web in virtual reality kunnen bezoeken en zorgt ervoor dat zijn eigen browser Chrome dat aankan. Dat blijkt uit de laatste bèta- en ontwikkelaarsversie van de Chrome-browser, die nu ondersteuning aanbiedt voor WebVR.

Bezoek het web in virtual reality met Google Chrome

De nieuwste bèta- en ontwikkelaarsversie van Google Chrome, de browser van Google, biedt ondersteuning aan voor WebVR, de open-source-standaard voor het weergeven van webpagina's in virtual reality. Google wil namelijk dat we het web in vr kunnen gaan verkennen. Ook wordt er melding gemaakt van VR Shell, waarmee websites alsnog in vr kunnen worden bekeken, ook al ondersteunen ze WebVR niet. Met deze ondersteuning wil Google een toekomstig probleem gaan oplossen die we straks kunnen tegenkomen.

Stel dat je een website in vr op basis van WebVR bezoekt en daarna een website die dat niet ondersteunt; dan dien je je vr-headset af te zetten om de site te kunnen bekijken en dat haalt je uit de ervaring. Met de VR Shell wil Google dat voorkomen; websites kunnen daardoor alsnog in vr worden weergeven. Samsung doet al iets soortgelijks met zijn eigen experimentele browser, maar Chrome van Google heeft in theorie een veel groter bereik, waardoor de technieken een veel grotere groep zouden kunnen voorzien van de beste vr-ervaring.

Op moment van schrijven werkt VR Shell niet optimaal. Mogelijk is dit wel het geval wanneer Google Daydream zal lanceren.