Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Google momenteel aan een zelfstandige augmentedrealityheadset. Dit moet het antwoord worden op de Microsoft HoloLens, aldus de geruchtenmakers. Voor de bril zou er worden samengewerkt met het Taiwanese bedrijf Quanta.

Zelfstandige augmentedrealityheadset van Google

Volgens de redactie van WinFuture werkt Google momenteel aan een zelfstandige augmentedrealityheadset. Dit zou het antwoord moeten worden op de Microsoft HoloLens. Voor de bril zou de zoekmachinegigant samenwerken met Quanta, een Taiwanees bedrijf dat ondertussen ook samen met Microsoft werkt aan een slimme speaker. Momenteel wordt de bril nog de Google A65 genoemd, maar de kans is zeer groot dat die naam nog aangepast wordt. Het is echter nog niet duidelijk of deze bril wordt uitgebracht voor de consumentenmarkt.

Het kan namelijk ook zijn dat Google werkt aan een referentiemodel voor ontwikkelaars, die dit model kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van hun eigen bril. Onder de motorkap van de bril zit een quadcore Qualcomm QSC603-processor, met twee Kryo 300 Gold ARM Cortex-A75-kernen en twee Kryo 300 Silver ARM Cortex-A55-kernen. Daarnaast is er een camera aanwezig, evenals een microfoon voor stembediening. De bril ondersteunt mogelijk wifi, bluetooth 5.1 en gps, maar geen 4g. Google heeft zelf niets naar buiten gebracht over het product.