Google werkt naar verluidt aan een virtual reality-headset die kan functioneren zonder een smartphone en ook zonder een high-end computer. Deze headset zal dus volledig op zichzelf gaan staan en zonder hulp van buitenaf gaan werken.

Gerucht: vr-bril van Google werkt geheel zelfstandig

Google zou momenteel werken aan een virtual reality-headset die volledig zelfstandig zou kunnen werken - in tegenstelling tot Cardboard of de Samsung Gear VR. Deze headset zou dus geen smartphone, high-end pc of spelcomputer nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Het apparaat krijgt een scherm, camera en processoren van het onafhankelijke bedrijf Movidius, meldt The Wall Street Journal op basis van onbekende bronnen. Helaas is er geen releasedatum gespecificeerd en weten we ook niet wat het apparaat zal kosten.

Daarnaast zou de zoekmachinegigant ook nog werken aan een volgende versie van Google Cardboard, die van plastic gemaakt zou zijn. Waarschijnlijk wordt die headset gepresenteerd tijdens de aankomende I/O-conferentie van het bedrijf, dat in mei plaatsvindt. Mogelijk zien we daar ook de eerste beelden van de nieuwe Android-versie, met waarschijnlijk Android VR ingebouwd. Android VR moet een nieuw platform worden die diep binnen Android gebakken zal zitten, wat ontwikkelaars meer mogelijkheden geeft in het maken van apps.