Er is inmiddels een flink aantal smartwatches dat op Android Wear 5.1.1 draait maar niet alle gebruikers zijn tevreden over de update. Zo laten diverse gebruikers van slimme horloges met deze versie van Android weten dat hun apparaat te snel warm wordt en dat de accu sneller leegloopt dan voorheen. Maar, een oplossing laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Het is helaas niet altijd zo dat een update van software alleen maar positieve veranderingen teweeg brengt. Google ervaart dit nu met Android 5.1.1 voor slimme horloges. Deze versie introduceert namelijk verschillende problemen, die waarschijnlijk allemaal met de accu van de smartwatches te maken hebben. Onder meer bezitters van de LG Watch Urbane en de Sony SmartWatch 3 laten weten dat de accuduur snel achteruit gaat zonder dat extra sensoren ingeschakeld worden.

Gelukkig heeft Google reeds gereageerd, in de vorm van een reactie op een van de fora van het bedrijf. Google laat weten op de hoogte te zijn van het probleem en dus aan een oplossing te werken. We kunnen dus binnenkort een nieuwe, waarschijnlijk kleine, update voor Android Wear verwachten die het probleem oplost. Wanneer Google deze update beschikbaar stelt is nog niet duidelijk.