Er is een patent van Google opgedoken waaruit blijkt dat het bedrijf werkt aan een oplossing voor slechtziende mensen: het vervangen van lenzen. Zodoende denkt de zoekmachinegigant het probleem van mensen die bijziend zijn op te lossen.

Lost Google het probleem van bijziend op?

Google heeft in de afgelopen maanden meerdere wearable-achtige patenten aangevraagd, waaronder lenzen. Deze week duikt er wederom een patent van de zoekmachinegigant op, waaruit op te maken is dat het bedrijf mogelijk werkt aan een oplossing voor bijziendheid. In het patent staat namelijk beschreven dat de lens in het oog wordt vervangen door een geautomatiseerde variant. Deze varianten worden dan aangestuurd door kleine computers, met daarin opslagruimte, sensoren, een batterij en natuurlijk een elektronische lens.

Het oog zou dan draadloos informatie kunnen ontvangen van de computer in de lens. Ook zal er een 'interface device' aanwezig zijn, die zorgt voor de nodige processorkracht. Het complete pakket zou rechtstreeks in de oogbal worden geïnjecteerd, waarna het vanzelf hard wordt na een tijdje. De nieuwe lens is tevens in staat van vorm te veranderen - net zoals een natuurlijk lens dat kan. Momenteel is het nog niet zeker dat dit product ooit het levenslicht zal zien. Waarschijnlijk heeft Google gewoonweg één van zijn (vele) ideeën laten vastleggen.