Google heeft laten weten dat de Together-wijzerplaat binnen Android Wear per 30 september 2016 zal worden stopgezet. Dan werkt de functie niet meer. De reden achter het stopzetten van de wijzerplaat is omdat de nieuwe Android Wear-versie soortgelijke features bevat.

Together stopt op Android Wear

Google heeft laten weten dat de Together-wijzerplaat op Android Wear per 30 september zal worden platgelegd. Vanaf die datum kun je de wijzerplaat niet meer gebruiken zoals je eerst deed. Google geeft aan dat de nieuwste Android Wear-versie, versie 2.0, veel van dezelfde features zal aanbieden, waardoor de watchface eigenlijk overbodig is geworden. Wanneer de update voor het smartwatchbesturingssysteem zal verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Dat moet ergens in de herfst van 2016 gaan gebeuren en dat duurt nog wel even.

Together is een jaar geleden gelanceerd en was het antwoord op de Digital Touch-feature van de Apple Watch. Het stelt gebruikers in staat twee Android Wear-apparaten met elkaar te verbinden, waarna de gebruikers met elkaar kunnen communiceren - via die wijzerplaat. Je kunt emoji, locaties, tekeningen en meer met elkaar delen. Met het nieuwe Android Wear is het overigens mogelijk op meerdere manieren met elkaar te communiceren, bijvoorbeeld met een toetsenbord en verschillende berichtendiensten voor het platform.