Google heeft tijdens de tweede dag op Google I/O meer informatie gegeven over de zelfstandige vr-headset die er binnenkort aankomt. Zo zal de bril draaien op Android O en een nieuwe versie van Google Daydream. Ook worden de eerste headsets geleverd met een controller.

Zelfstandige vr-headset Google draait op Daydream 2.0

Google heeft meer details omtrent de zelfstandige vr-headset vrijgegeven tijdens de tweede dag van Google I/O. De zoekmachinegigant werkt momenteel met chipfabrikant Qualcomm aan een referentieheadset, die draait op de Qualcomm Snapdragon 835-chipset. Deze treffen we momenteel aan in de Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy S8. Op de bril zitten gevoelige sensoren en camera's. Die camera's werken samen met Google WorldSense, een versie van Google Tango die geschikt gemaakt is voor virtual reality.

De twee camera's beschikken over groothoeklenzen die bepaalde dingen in de gaten kunnen houden, waardoor bewegingen geregistreerd worden. Zo krijgt de bril een idee van je positie. Gecombineerd met bewegingscontrollers moet dit ervoor zorgen dat de data met betrekking tot bewegingen snel geïnterpreteerd kunnen worden. Verder is bekend dat de software wordt gebaseerd op Android O en een nieuwe versie van Google Daydream. Omdat er geen touchscreen aanwezig is, zullen de eerste headsets met een controller geleverd worden.