Het ziet ernaar uit dat Fitbit tegen wat problemen is aangelopen tijdens de ontwikkeling van zijn eigen gps-smartwatch. Het slimme horloge zou aanvankelijk in de lente van 2017 worden uitgebracht, maar nu lijkt het erop dat 'herfst 2017' toch wat aannemelijker is.

Problemen voor Fibit: gps-smartwatch vertraagd - gerucht

Waarschijnlijk lanceert Fitbit zijn gps-smartwatch pas in de herfst van dit jaar, schrijft Yahoo Finance dinsdag. De smartwatch zou namelijk last hebben van productieproblemen en datzelfde zou gelden voor de bluetooth-oordoppen van de fabrikant. Zo zou de antenne voor het gps-signaal roet in het eten gooien en zou de fabrikant tegen problemen aanlopen wat betreft de waterdichtheid. Voorlopig scharen we dit nieuws nog onder het kopje 'geruchten', omdat het bedrijf dit nieuws niet zelf naar buiten heeft gebracht. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

In de afgelopen maanden heeft Fitbit enkele smartwatchproducenten opgekocht. Daardoor leeft de gedachte dat de fabrikant een eigen smartwatch wil maken -- al is dit ook nooit eerder bevestigd. Wel weten we dat het bedrijf voornemens is zijn portfolio uit te breiden met een product dat er nog niet in zit en liet de bestuursvoorzitter eerder al vallen dat er nog geen smartwatch is die een lange accuduur combineert met 'algemene doelen, functionaliteit, gezondheid en fitness, en industrieel design'. Dit zou de eerste blik op de gps-smartwatch kunnen zijn.