Het is ook mogelijk de Xbox One op de PlayStation VR aan te sluiten, waardoor je dus je Xbox-games op de virtual reality-headset kunt spelen. Uiteraard is het niet zo dat deze games dan écht in virtual reality kunnen worden gespeeld, want die functionaliteiten zitten simpelweg niet ingebouwd.

Xbox One-games op PlayStation VR

Voor het weekend heeft Sony officieel de PlayStation VR gelanceerd. Deze headset zorgt een goede virtual reality-ervaring en is al voorzien van een groot aantal games. Maar het is mogelijk er nóg meer spellen op te spelen, zelfs spellen van andere consoles, zoals de Xbox One, de Wii U en zelfs de pc. Dat gebeurt via de VR Cinema-modus van de headset. Je kunt een apparaat op de bril aansluiten middels een hdmi-kabel, die elk beeld zal uitzenden naar de vr-bril alsof het een televisie is. Wel heb je daarvoor de processor unit nodig.

Je haalt de hdmi-kabel tussen de PS4 en de processor unit uit de PlayStation 4 en stopt die in een andere bron, zoals een Xbox One. Doe je dat, dan krijg je een groot scherm te zien binnen de PSVR, met beelden van je Xbox One (of bijvoorbeeld een blu-ray-speler of al het andere dat via hdmi verbonden kan worden). Wel dien je de processor unit nog aan de PS4 gekoppeld te hebben en moet die console aanstaan om ervoor te zorgen dat alles perfect blijft werken. Zo kun je geheel afgezonderd van de buitenwereld lekker blijven gamen.