Corbin Davenport, de hacker die eerder Windows 95 op zijn Samsung Gear Live draaide, is nu terug met een video waarin hij laat zien hoe hij een complete versie van Macintosh II op zijn Android Wear smartwatch draait.

Android Wear

Als je op zoek was naar bewijs voor hoe open Android als besturingssysteem is ben je bij dit bericht aan het juiste adres: Corbin Davenport heeft het voor elkaar gekregen om Macintosh System 6, het besturingssysteem van de Macintosh II, draaiend te krijgen op zijn Android Wear watch. Android Wear is natuurlijk ontworpen om zo simpel mogelijk te zijn, want een smartwatch heeft namelijk een klein scherm, en je hebt slechts een paar knoppen. Een Macintosh II heeft een compleet toetsenbord en een muis, iets wat natuurlijk totaal niet op een smartwatch werkt. Toch kreeg Corbin Davenport het voor elkaar, zoals je in onderstaande video kunt zien. Hij gebruikt de Mini vMac II app uit de Play Store, waarmee je de Macintosh II kan emuleren.

Misschien komt zijn naam je vagelijk bekend voor, want eerder kwam hij in het nieuws omdat hij Windows 95 draaiend kreeg op zijn Android Wear smartwatch, een Samsung Galaxy Gear Live. Het bijzondere aan de emulatie is dat de besturingssystemen net zo snel zijn op Android Wear als op de originele hardware waarvoor ze ontworpen zijn. Dat laat dus zien hoe snel de technologie van computers en telefoons zich ontwikkeld heeft, en doet ons verwonderd over de toekomst dromen. Toch heb je niks aan de "hacks" van Corbin Davenport, want de minuscule knopjes op het scherm zijn amper te gebruiken.