Voordat de Mobile World Congress van start gaat, heeft Haier al enkele nieuwe producten aangekondigd: de HaierWatch en de H-Band, een fitnesstracker. Die fitnesstracker kan ook gebruikt worden als een Bluetooth-headset.

Haier presenteert de HaierWatch en de H-Band

Haier heeft al enkele nieuwe producten aangekondigd, voordat Mobile World Congress 2016 van start gaat (waarschijnlijk om niet ondergesneeuwd te worden door alle andere aankondigen). Het bedrijf heeft wearables laten zien, namelijk de HaierWatch, een analoge horloges met slimme functies, en de H-Band, een fitnesstracker die kan dienen als een Bluetooth-headset. Aangezien het bedrijf bekendstaat om zijn wasmachines, koelkasten en vaatwassers, is dit nogal een grote sprong van de markt waar het normaal op opereert.

De nieuwe wearables van Haier zullen uit de doeken worden gedaan tijdens MWC 2016, eind februari. Het horloge komt in twee versies op de markt: een variant met een metalen band en een zilveren bezel en een zwarte wijzerplaat en een roségouden versie met een witte plaat. Beide zijn dus analoge en dat betekent dat het aantal genomen stappen in een smartphone-app zou kunnen worden weergeven. De H-Band is ook te verwijderen van zijn bandje, waardoor je het apparaat ook aan je oor kunt bevestigen en als headset kunt gebruiken.

Beide apparaten kunnen ook notificaties doorzenden en middels vibraties doorgeven aan de drager. De prijs en beschikbaarheid is helaas nog niet bekendgemaakt.