De Chinese elektronicafabrikant heeft op het Mobile World Congress een nieuwe smartwatch voorgesteld. Deze loopt op een eigen besturingssysteem.

Ronde wijzerplaat

Het horloge is rond en heeft niet, zoals de Moto 360, een zwarte band onderin. Er komen verschillende versies van het horloge op de markt waarbij alleen het uiterlijk enigszins verschilt. Zo is er een gouden horloge, een zwarte en een chroomkleurige met een witte band.

Dunne rand

De meegeleverde horlogebanden zijn bijpassend, van metaal in verschillende varianten, kunststof of leer. Opvallend aan de nieuwe smartwatch is de dunne rand rondom het ronde scherm.

8GB intern geheugen

Dat scherm is 1,4 inch in doorsnee, met een resolutie van 400x400 pixels. Daarmee is het horloge vergelijkbaar met andere ronde smartwatches op de markt. Er zit 8GB intern geheugen in. De smartwatch is waterdicht volgens het IP56-protocol. Er zit aan de achterkant een hartslagmeter. Een microfoon en een luidspreker zijn geïntegreerd in het horloge. Het horloge heeft 1GB werkgeheugen.

Geen Android Wear

Wat niet vergelijkbaar is, is het besturingssysteem. Dat is niet Android Wear, maar iets wat Haier blijkbaar zelf bedacht heeft. Details over prijs en beschikbaarheid op de Nederlandse markt zijn nog niet gegeven.