Er is een patent voor de Apple Watch opgedoken waarmee het mogelijk is informatie uit te wisselen door elkaars hand te schudden. Beide partijen dienen natuurlijk wel een Apple Watch om hun pols te hebben hangen. Ook zou zoiets als knuffelen moeten werken.

Knuffelen met de Apple Watch

In een nieuw opgedoken patent van Apple is te zien dat het bedrijf heeft gedacht aan een methode van informatie uitwisselen die niet meteen voor de hand ligt, maar wel heel erg handig kan zijn: door bijvoorbeeld elkaars hand te schudden. Beide partijen moeten dan natuurlijk in het bezit zijn van een Apple Watch en die hebben omgedaan - maar dat spreekt voor zich. Ook zou het uitdelen en ontvangen van een knuffel moeten werken: de Apple Watch zou dan automatisch contact moeten maken en basisinfo, zoals contactinfo, uitwisselen.
Certain embodiments of the present invention can facilitate the exchange of information (including but not limited to contact information) between user devices (e.g., mobile devices) worn or carried by two different users. The exchange of information can be wholly or partially automated and can occur in response to a device detecting a “greeting 25 event.” In some embodiments, a greeting event is detected when two user devices belonging to different users are in proximity and the users of the devices concurrently execute a greeting gesture, such as a handshake, bow, hand slap, hug, or the like.

Verder staat er in het patent te lezen dat het in principe met andersoortige wearables ook gedaan kan worden, zoals een ring, armband, een ketting, bril, hoofdband, riem, schoen, shawl en nog veel meer wearables, mits ze slim zijn, natuurlijk. In het apparaat zou ook een Bluetooth- of NFC-chip moeten zitten en die functies zouden dan wel geactiveerd moeten zijn, wil de wearable verbinding met de andere wearable maken. Met sommige moderne smartphone is dergelijke communicatie al mogelijk, dus dit zou geen vreemde ontwikkeling zijn.

De Apple Watch is op moment van schrijven nog niet verschenen in Nederland. Apple kondigde onlangs echter aan dat we het slimme horloge op 17 juli 2015 in ons land mogen verwachten. De Apple Watch is wel iets duurder dan bij onze buren; voor het goedkoopste model betaal je al twintig euro meer.