Een paar maanden geleden presenteerde Asus de Asus Zenwatch 2 officieel maar daarna hebben we niet gek meer veel over het product gehoord. Nu we in Berlijn wat tijd hebben doorgebracht met Asus PR weten we echter meer en hebben we even met onze handen aan de horloges kunnen zitten. Meervoud want dit klokje komt in twee formaten.

Asus Zenwatch 2

Asus volgt het voorbeeld van andere fabrikanten en gaat de Asus Zenwatch 2 verkopen in twee verschillende formaten; 42mm en 38mm. Voor het gemak noemen we het een mannen- en vrouwenmodel maar natuurlijk dekt dat niet de volledige lading. Nu ik met beide modellen om mijn pols heb kunen lopen kan ik zonder twijfel zeggen dat ik liever het kleinere model zou hebben, het is gewoon wat discreter en je overhemd valt er ook een stuk makkelijk overheen.

Asus Zenwatch -1

In de eerste generatie Zenwatch zat nog een hartslagmeter die je moet gebruiken door de rand van het horloge vast te houden. Deze feature werkte echter niet betrouwbaar genoeg en is dan ook gesneuveld in de Asus Zenwatch 2. Dat is opvallend want juist het gezondheidsaspect van een wearable is voor een hoop consumenten belangrijk. Asus zegt wel veel verbeteringen doorgevoerd te hebben in de stappenteller, die nu dus een stuk accurater moet zijn.

De Asus Zenwatch 2 draait natuurlijk gewoon op Android Wear en met de modernere versie van het horloge kun je tegenwoordig dus ook je iPhone gebruiken als verbonden smartphone. Wij moeten het in praktijk nog goed gaan testen, in theorie is het gewoon mogelijk, zonder dat er rare trucjes voor uitgehaald hoven te worden.

Tijdens onze korte tijd met het horloge hebben we nog niet veel gevonden om over te klagen, het design vind je mooi of niet dus daar valt niet over te discussiëren. Qua afwerking zit het wel goed, al moeten de lederen bandjes duidelijk ingedragen worden. Dat er geen hordes Taiwanezen ingezet worden om leren bandjes in te dragen voor zo'n persvent is mij een raadsel.

Asus Zenwatch -3

De Asus Zenwatch 2 klokjes zijn straks in Nederland te koop voor 169 euro. Er is nog geen vaste data maar we weten wel dat we eerst de grotere versie zullen kunnen aanschaffen en pas later de kleinere versie beschikbaar komt. De grotere versie komt "ergens in Oktober". Beide versies kosten wel evenveel en komen met een leren bandje. Internationaal zullen er ook goedkopere versies met rubberen bandjes gelanceerd worden maar die komen niet naar Nederland.