Met de handtracker van Leap Motion kunnen de dragers van een virtual reality-bril eindelijk hun handen zien in het virtuele landschap. In een nieuwe demovideo laat het bedrijf zien hoe dat er precies uit zal zien.

Video: track je handen met Leap Motion

Leap Motion heeft een demovideo uitgebracht waarin Orion centraal staat: dat is een handtracker voor in virtual reality, waardoor je daadwerkelijk je handen kunt zien in het virtuele landschap. In de onderstaande video zien we hoe iemand iets tekent in 3D, zonder een controller of iets dergelijks. Dat brengt in potentie veel meer vrijheden met zich mee dan met een controller, zoals die van de HTC Vive of Oculus Rift. Zo kun je bijvoorbeeld knijpen in vr om voor een nieuw buigpunt te zorgen. Check de demovideo hieronder.

Voor veel mensen is het idee van een controller (of een muis en toetsenbord) nog een te hoge drempel om te beginnen aan nieuwe technologieën, in dit geval virtual reality. Wanneer de bediening van die virtuele ruimte niet via een extern apparaat, maar je eigen handen zal gaan, verlaag je natuurlijk die drempel. Op die manier kun je meer mensen enthousiast krijgen voor een markt die waarschijnlijk in 2020 zo'n 120 miljard dollar (109 miljard euro) waard is. Mogelijk verschijnt Orion in de toekomst op verschillende vr-brillen.