Oculus heeft bekendgemaakt dat het bedrijf Hans Hartmann heeft aangenomen als nieuwe coo. Hartmann moet Laird Malamed gaan vervangen. Malamed vertrekt niet bij de Rift-maker en zal een andere positie bekleden, die moet helpen virtual reality aan de man te brengen.

Hans Hartmann gaat naar Oculus

Oculus heeft bekendgemaakt dat Hans Hartmann het team komt versterken als chief operating officer (coo). De beste man vervangt Laird Malamed, die al sinds de oprichting van het bedrijf die positie bekleedde. Malamed vertrekt niet bij de Rift-maker, maar zal een andere, ongespecificeerde positie gaan bekleden. Het doel van zijn nieuwe positie is virtual reality aan de man te krijgen. Hartmann heeft de afgelopen vijf jaar als coo gewerkt bij een andere grote wearablemaker van dit moment: Fitbit, maker van populaire fitnesstrackers.

Volgens zijn LinkedIn was Hartmann bij Fitbit verantwoordelijk voor productontwikkelingen op het gebied van hardware, de bevoorradingsketen en klantenondersteuning. Eerder werkte Hartmann ook al voor een bedrijf als HP. De nieuwe coo heeft in elk geval ervaring met het verschepen van producten en dat is nu meer dan welkom bij Oculus, die momenteel last heeft van leveringsproblemen. Wel zijn er al bijna enkele Rift-brillen te koop in de Amerikaanse winkels, ook al heeft nog niet iedereen zijn pre-order ontvangen van de virtual reality-bril.