Mogelijk heeft Samsung per ongeluk in een tweet laten zien hoe de hartslagmeter op de Samsung Gear A eruit komt te zien. In de afbeelding van die tweet is een ronde screenshot te zien van een hartslagmeter en voor zover wij weten, heeft Samsung maar één ronde smartwatch.

Is dit de hartslagmeter van de Samsung Gear A?

Hoewel Samsung er officieel zelf nog niets over heeft aangekondigd, weten we inmiddels al een hoop over de nieuwe, aankomende ronde smartwatch van het bedrijf, de Samsung Galaxy Gear A. Eerder dook al een handleiding voor de software development kit op van het apparaat, waar we al ontzettend veel informatie uit konden halen. En vandaag zien we dat het Twitter-account van Samsung Exynos, de processorlijn van het bedrijf, extra info naar buiten brengen dat wederom mogelijk te maken heeft met die Gear A.

samsung-gear-a-heart-hart

In een tweet die eerder vandaag verschenen en (nog) niet verdwenen is, zien we namelijk een screenshot van een ronde interface, met daarin de hartslagmeter. De afbeelding is ook voorzien van wat tekst:

Using your Heart Rate, your Exynos-powered #wearable can deliver accurate training information to help you improve.

Op basis hiervan wordt nu dus gedacht dat we te maken hebben met een onderdeel van de Samsung Galaxy Gear A, ook al heeft Samsung het polsapparaatje officieel nog niet aangekondigd. Verder is opvallend dat we hieruit kunnen opmaken dat de Gear A dus mogelijk wordt aangedreven door een Exynos-processor. Dat zou nog best kunnen kloppen: op één Samsung-smartwatch na, draaien alle smartwatches van het bedrijf op een Exynos-processor. De Gear Live is het enige slimmer horloge die geen Exynos-processor heeft.

Eerder kwamen we dus al een document voor ontwikkelaars tegen met daarin details over de aankomende ronde smartwatch van Samsung, de Samsung Gear A. Uit die documenten kon al worden opgemaakt dat de Gear A een roterende rand krijgt. Destijds kwam ook al naar buiten dat het scherm van de smartwatch 1,18 inch groot wordt en een resolutie krijgt van 360 bij 360 pixels. Dat levert een pixeldichtheid op van 305 ppi, wat hoger is dan de andere Samsung-smartwatches, al scheelt het slechts vijf ppi met de Gear S.