De headset die Google zelf ontwerpt voor Google Daydream, zal naar verluidt gemaakt worden door het Taiwanese bedrijf HTC. De verwachting is dat de zoekmachinegigant vanavond de headset onthuld -- of in elk geval meer omtrent het product bekendmaakt.

HTC verantwoordelijk voor headset Google Daydream - gerucht

De verwachting is dat Google vanavond meer bekend zal maken over de headset voor het platform Google Daydream. Dat is het nieuwe virtual reality-platform voor mobiele apparaten, die een meer high-end ervaring moet gaan aanbieden. Hoewel de tagline van het evenement van vanavond 'Made by Google' is, lijkt het toch nog steeds eerder 'Made with Google' te zijn. Zo worden de Google Pixel-smartphones ontwikkeld door HTC en lijkt het erop dat ook de headset voor het vr-platform wordt gemaakt door het Taiwanese bedrijf.

De headset zou kunnen samenwerken met de nieuwe smartphones van de zoekmachinegigant en zo'n 79 dollar moeten gaan kosten. In de toekomst zouden we meer virtual reality-headsets moeten gaan zien die optimaal gebruikmaken van Google Daydream. De afbeelding hierboven is slechts ter referentie, gaf Google eerder al aan in mei, waar andere fabrikanten inspiratie uit kunnen halen. Waarschijnlijk is de zoekmachinegigant nu in zee gegaan met HTC, omdat die fabrikant dus ook al de Google Pixel en Google Pixel XL ontwikkelt.