Google zou naar verluidt aan een nieuwe headset werken die de lijn tussen virtual en augmented reality zou moeten wegvagen. Daarnaast zou er ook een speciale camera aanwezig zijn die je ogen in de gaten houdt, waardoor de informatie altijd goed gepresenteerd kan worden.

Nieuwe headset van Google onderweg - gerucht

Google zou naar verluidt nog steeds werken aan een zelfstandige headset voor virtual reality. Deze bril zou los van een smartphone moeten werken en ook een andere ervaring dan Daydream moeten gaan aanbieden. Over het apparaat is nu meer naar buiten gekomen. Zo zou er speciale oogtracking aanwezig zijn, die de informatie altijd goed in beeld brengt. Ook kan de echte wereld in de virtuele versie worden gebracht met die technologie. Dat zou moeten leiden tot een ervaring die de grens tussen virtual en augmented reality vervaagt.

Zo op het eerste gezicht lijkt het erop dat Google een headset bouwt die lijkt op de Microsoft HoloLens of de Magic Leap, maar er is helaas te weinig informatie beschikbaar om daar nu al een uitspraak over te doen. Toch lijkt het erop alsof Google eenzelfde designfilosofie als Microsoft en Apple erop nahoudt: er moet een link zijn met de buitenwereld wanneer je zo'n bril op hebt. Wellicht zien we hier zelfs de eerste tekenen van leven van de opvolger van Google Glass, waarvan wordt gezegd dat de volgende versie mogelijk geen bril is.