Met de Healbe GoBe 2 sensor om je pols hoef je je nooit meer af te vragen hoeveel calorieën je hebt gegeten op een dag. Dat houdt deze wearable namelijk accuraat bij.


Precieze caloriemetingen

Verschillende tech-sites (zoals Digital Trends) hebben de Healbe GoBe 2 al geprobeerd en naast andere caloriemetingen gelegd. Telkens bleek dat de Healbe GoBe 2 er nooit ver naast zat bij het meten van de calorieën. Mensen die willen afvallen, hoeven met deze sensor om de pols dus niet meer op een papiertje bij te houden wat ze allemaal precies naar binnen werken. Dat is trouwens wel erg gevoelig voor fouten.


Glucoseniveau

De Healbe GoBe 2 is al de tweede tracker die de fabrikant uitbrengt. Het apparaatje bevat vijf sensors die samenwerkend het glucoseniveau in het bloed vaststellen. De glucose zelf wordt niet gemeten; daarvoor zou de sensor toegang tot de bloedstroom moeten hebben. Om toch vast te stellen hoe het zit met de golfbewegingen van het glucoseniveau in het bloed, wordt met een impedantie-sensor in deze wearable gemeten hoe vloeistof zich in en uit de celmassa direct onder de sensor beweegt.


Hartslag

Verder wordt ook elke minuut de hartslag opgenomen, is voorzien in een accelerometer en een thermometer die de temperatuur van de huid vastlegt. Plus nog een gsr-sensor die de elektrische weerstand van de huid opneemt.


Algoritme

Naast calorieën worden ook de sportieve prestaties, het stressniveau en de slaap bijgehouden. Alle data wordt via bluetooth naar een app in een verbonden smartphone gestuurd, waarna een ingewikkeld algoritme de vastgelegde schommelingen in het glucoseniveau, het stressniveau van de drager en het tijdstip combineert tot een cijfer: het aantal ingenomen calorieën. Het werkt al twintig minuten na een maaltijd, als het voedsel wordt omgezet in glucose in de bloedstroom.


Slaapmonitor

Dit alles is verpakt in een plastic wearable met een weinig spannend uiterlijk, maar wel met een batterijduur van dik twee etmalen. De Healbe GoBe 2 is te bestellen voor 179 dollar, en kan vanaf eind september geleverd worden, althans in Amerika. Over leverbaarheid in andere landen is nog niets bekend.