Hera Training is een slimme bh voor vrouwen die ervoor kan zorgen dat workouts volledig op jou worden afgestemd. "Het is meer dan een slimme sport bh, het is jouw persoonlijke coach", zo wordt bustehouder omschreven door de makers van de wearable. Om de bh op de markt te krijgen, zijn de makers een Kickstarter-project gestart.

Hoe werkt Hera Training?

De slimme bh's van Hera Training werken samen met een slimme sensor en een app. De slimme sensor kun je vastpluggen op de bh. Vanaf dat moment worden jouw biometrische gegevens in de gaten gehouden, waaronder de hartslag en de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand. Vervolgens kun je de applicatie openen en kiezen met welke uitdaging je aan de slag wilt gaan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om krachttrainingen te doen.

Hera Training 2

In het volgende scherm krijg je dan de vraag hoe vaak per week je oefeningen wil uitvoeren en hoelang die oefeningen moeten duren. Zodra je jouw keuze hebt ingevoerd, krijg je een scherm te zien waarop staat welke oefeningen je op de eerste dag moet uitvoeren. In totaal kun je vooruit kijken tot en met de vierde dag. Verder kan niet, omdat Hera Training de trainingen aanpast op de gegevens die het de dagen daarvoor heeft verzameld. Zodra je de work-out hebt gedaan, krijg je een uitgebreid overzicht met jouw prestaties. Ook baseert de bh daar de volgende trainingen op.

Prijs en beschikbaarheid

De makers van Hera Training zijn een Kickstarter-project gestart om de bh op de markt te krijgen. Mocht het bedrijf voor 22 juli 50.000 euro bij elkaar hebben, dan wordt de bustehouder op de markt gebracht. Op het moment van schrijven staat het bedrag op ruim 15.000 euro. Liefhebbers die er erg vroeg bij zijn, kunnen hun slag slaan door een pakket aan te schaffen voor 149 euro. Naar verwachting wordt het pakket, met daarin één slimme bh, één slimme sensor en de bijbehorende app, vervolgens in november geleverd.