De makers van de kaartenapplicatie Here WeGo hebben laten weten dat de app straks ook beschikbaar zal zijn voor de Samsung Gear S3. Eerder kwam de app al naar de Samsung Gear S2, waar die goed in de smaak viel bij alle gebruikers.

Here WeGo naar de Gear S3

De makers van de populaire kaarten- en route-app Here WeGo brachten eerder al een versie uit voor de Samsung Gear S2 en nu hebben dezelfde makers laten weten dat de app ook naar de Samsung Gear S3 komt. Hoewel de smartwatch officieel nog niet verkrijgbaar is, heeft Here al wel dus laten weten dat er aan de app gewerkt wordt. Wanneer de applicatie straks te downloaden is, dan kun je zoeken op specifieke plaatsen. Ook kun je een route plannen voor de auto, het openbaar vervoer of je eigen benenwagen.

Het grootste verschil tussen deze versie en de vorige, is dat de nieuwe een losstaande app wordt en dus niet gekoppeld hoeft te worden aan een Android-smartphone. Here WeGo voor de Gear S3 kan alle informatie op het apparaat zelf verwerken en dat moet een betere gebruikerservaring opleveren. Ook het feit dat de layout is geoptimaliseerd voor de Gear S3 moet daaraan bijdragen. Later worden er ook nog functies als offline navigatie en navigatie voor het fietsen toegevoegd. De Gear S2 mag ook op de vernieuwde app rekenen.