De Hesvitband is een fitnesstracker met een flink scherm, dat alle informatie die de band opslaat, direct laat zien. Je hoeft dus niet door schermen heen te scrollen om alle info over stappen, hartslag, verbrande calorieën enzovoorts in beeld te krijgen.

Lijkt op een uitgebreide Fitbit

Hesvit verkoopt de band in Europa voor zo'n tachtig tot negentig euro. De fitnesstracker is via Chinese webwinkels te koop (zoals hier bij Gearbest). De band lijkt uiterlijk wel wat op een Fitbit. Met het verschil dat het scherm veel meer laat zien, en dat de bandjes in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Fitnesstracker

De Hesvitband S3 is in veel opzichten een standaard fitnesstracker, die bewegingen opslaat en omrekent tot fitnessprestaties die via een app op een verbonden smartphone inzichtelijk worden gemaakt. Het bandje zelf biedt ook flink wat informatie aan de drager, hoewel het in het begin waarschijnlijk enigszins puzzelen is om te kijken welke gegevens waar staan. Het scherm biedt veel informatie en is daarom nogal 'druk'.

Stand-alone

De Hesvitband S3 kan ook zonder smartphone (Android of iOS) werken. Je kunt er een rondje mee rennen zonder een smartphone mee te hoeven nemen. Als de beide apparaten na terugkomst thuis weer met elkaar verbonden raken via de bluetoothverbinding, worden alle gegevens weer gesynchroniseerd. Op die manier gaat geen beweging verloren voor de analyse.

Tien dagen accuduur

De Hesvitband S3 slaat ook gegevens op over de luchtvochtigheid, temperatuur, het aantal uren slaap en zelfs zoiets simpels als de tijd. De informatie wordt naar de smartphone gestuurd via een bluetooth 4.0-verbinding. De smartband maakt gebruik van een batterij die het volgens Hesvit zeker tien dagen moet volhouden op een acculading.

Hesvit

Hesvit liet het bandje zien op he Mobile World Congress in Barcelona. Onze collega's van Androidheadlines.com hebben er een kleine fotogalerij van online gezet.